februari 24, 2017 henrikkvick

Henrik Kvicks topp 4 resemål för att se sport

henrik kvick

I ingen direkt ordning.

1. Barcelona

Barcelona är Henrik Kvick’s första favoritresemål som tas upp i det här inlägget. Staden ligger 110 kilometer söder om franska gränsen vid Kataloniens kust och är ett underbart resmål. Inte nog med alla sevärdheter som finns där. Men det är fruktansvärt kul att gå och se på fotboll i Barcelona med FC Barcelona i täten och La Liga. FC Barcelona råkar ju vara ett utav Henriks favoritlag. Barcelona är annars en stad rik på gamla byggnader man måste se. Heliga Familjens Botgöringstempel är ett stort och tydligt exempel på detta.

2. Milano

Även Milano är ett favoritresemål och fotbollen är återigen en stor anledning. Dess fotbollslag AC Milan är en klar favorit. Det händer alltid mycket när man tittar på dessa och dem vinner ju ofta med sina 18 ligatitlar och 16 andraplaceringar i serie A. För att inte tala om alla sina andra titlar de åstadkommit. Speciellt intressant är det om man har turen att se dem spela i San Siro som är en gigantisk fotbollsstadio.

3. London

London är riktigt vackert. Publivet och fotbollen ger mycket för staden. Däremot finns det en del extrem supporterkultur som man kan tycka vad man vill om. Någon som har sett Green Street Hooligans? Däremot är London ett klart resemål man måste åka till minst en gång i sitt liv. Staden är rik på kultur överlag och deras sätt att leva är väldigt speciellt.

4. New York

New York, The big apple, har mycket vackert man måste se och uppleva. De har ju sina klassiska sevärdheter självklart, såsom frihetsgudinnan, Empire State Building, Central park och sådant. Det är vanligt för mig att mina resor bestäms utav vad som finns att titta på när det kommer till sport. Det är ingenting Henrik Kvick skäms för. Men när det kommer till New York så är det roligt att uppleva andra sporter som är stora där, men inte i Sverige. Att gå och titta på Basket t.ex. i New York är ju en helt annan sak. Det gör man knappt i Sverige tråkigt nog. Inte i närheten av samma nivå. Henrik råder sedan alla till att se en match med New York Knicks på en livematch.