mars 17, 2017 henrikkvick

Henrik Kvicks favoritorter för skidåkning

henrik kvick

Detta är del två i en intressant följetong om en av sveriges mest framgångsrika entreprenörer. I den första delen så fick vi veta vilka fotbollslag Henrik Kvick håller på i Europa med omnejd. Vi fick också lära oss en hel del om denna mannens otroliga sifferminne samt kunskaper i stort om sina favoritlag. Henrik Kvick uppvisade nästintill fotografiskt minne på sina kunskaper ja det var riktigt häftigt att få uppleva på plats.

Nu är det som sagt dags för del två i denna följetong som kommer ta upp intressanta fakta om Henrik Kvick. Jag kommer dela upp frågorna på följande sätt. Först kommer jag vilja veta vart Henrik helst åker skidor i vackra och underbara lilla Sverige. Sedan så tar vi oss utanför den Svenska gränsen och ger oss ut i världen.

Då ställer jag den första frågan: Vilka är din absoluta favorit skidort i Sverige herr Kvick?

Svaret utan eftertanke är följande; Åre. Åre är Sveriges alpina nationalarena som hittills har arrangerat två världsmästerskap i Alpina sammanhang. Men Åre har även arangerat nästan 100 världscuptävlingar. Ja det är till Åre man ska åka om man vill åka skidor i Sverige säger Henrik Kvick.

Nu kommer vi till fråga nummer två: Om man nu får välja på hela världen vart skall man då åka och åka skidor Henrik Kvick?

Nu dröjer det lite med svaret och svaret blir absolut inte lika kort denna gången som med Åre. Henrik börjar välla ur sig härliga skidorter och han kan inte hålla sig till bara en utan det blir följande svar: Chamonix, St Anton, Ischgl, Verbier med mera.

Nu får jag be Henrik om lite förtydliganden får våra läsare om dessa orter. Så vi börjar med Chamonix eller som det egentligen heter Chamonix-Mont-Blanc är en underbar skidort i Frankrike. Chamonix  ligger vid foten av Alpernas absolut högsta berg Mont Blanc. Här finns det oändligt med skidsystem som är icke sammanbundna till varandra.

Nästa ort hette St Anton som ligger i underbart vackra Österrike. Här finns det över 70 liftar med runt 120 nedfarter. Här finns det en riktigt bra nedfart som jag berättar mera om en annan gång säger Henrik Kvick med ett mycket stort leende på läpparna.

Ischgl är en annan skidort som ligger i hjärtat av Tyrolen. Det är ett paradis i de österrikiska alperna. Mycket snösäkert område på oroligt hög höjd och med det innebär det automatiskt att det blir hög fallhöjd! Ischgl är även känt som afterski fantasternas mekka. Det är här det händer som dom brukar säga. Tyngden på dalskidan så att säga säger Henrik Kvick och skattar.

Nu till den sista skidorten Verbier. Berätta lite kort om denna så är du snäll.

För att komma till otroligt vackra och snösäkra Verbier måste man ta sig till Schweiz och sedan vidare till den vackra Schweiziska lilla kommunen Bagnes som ligger 115 kilometer ifrån Genève. Här finns det 38 stycken skidliftar och en afterski i världsklass även här.

Nu till den absolut sista frågan för denna gång med Henrik Kvick! Skidor eller snowboard? Svaret blir kort och gott skidor.