mars 28, 2017 henrikkvick

Henrik Kvick favoritfilm samt favoritserie.

henrik kvick

Nu skall vi fördjupa oss i Henrik Kvicks favorit film samt hans favoritserie.

Vi börjar med hans absoluta favoritfilm som är ingen mindre än “En kvinnas doft” originaltitel: Scent of a Woman denna underbara dramafilm är från år 1992 den är regisserad och producerad av ingen mindre än Martin Brest.

I rollerna finner man ingen mindre än  Al Pacino som spelar överstelöjtnant Frank Slade och denna skådespelare är en utav Henrik Kvicks absoluta favoriter. Han är en man som Henrik Kvick ser upp till han har en lång och framgångsrik karriär precis som Henrik Kvick själv. Det gäller att satsa allt på det man tar sig an.

Här kommer en kort sammanfattning av “En kvinnas doft”  Frank Slade (Al Pacino) är en pensionerad, blind och arrogant överstelöjtnant, som anställer en ung man, Charlie Simms (Chris O’Donnell), som sin personlige assistent. Handlingen utvecklar sig till en berättelse om vänskap och framtidstro och om ett möte som kommer att förändra två mäns liv för alltid.

Henrik Kvick såg filmen första gången på Bio med en av sina bästa vänner och han minns det som att det var igår.

Här nedan finner ni rollistan för “En kvinnas doft”

Al Pacino  

Gabrielle Anwar  

Chris O’Donnell  

James Rebhorn  

Philip Seymour Hoffman  

Frances Conroy  

Nicholas Sadler  

Todd Louiso  

June Squibb  

Michael Feldman   

Richard Venture  

Bradley Whitford  

Ron Eldard  

Och så nu till Mr Henrik Kvicks favoritserie Sopranos.

Henrik Kvick berättar att hans favoritserie är “Sopranos” originaltitel: The Sopranos som är är en välproducerad amerikansk dramaserie från som handlar om den italienskättade maffiafamiljen Soprano i New Jersey. Serien hade amerikansk premiär 10 januari 1999 och hade stor framgång redan från första avsnittet och är sedan dess en framgångssaga utan dess like i USA och världen.

Henrik Kviks favorit skådespelare i serien är ingen mindre än Anthony ”Tony” Soprano (James Gandolfini) men en annan skådis som briljerar enligt Henrik Kvick är Steven Van Zandt som är mest känd som gitarrist i Bruce Springsteens kompband E Street Band men även huvudrollsinnehavare i NETFLIX serien Lilyhammer. En Nordisk NETFLIX satsning som är en komediserie som utspelar sig i Norgen och staden Lilyhammer. Henrik Kvick rekommenderar även denna serie starkt.

Sopranos är en serie som man kan sträckkolla i tgimmar och här kommer lite info om familjen:

Tonys närmaste familj innefattar hans mor Livia (Nancy Marchand), systrarna Janice (Aida Turturro) och Barbara (Nicole Burdette och Danielle Di Vecchio), farbrodern Corrado ”Junior” Soprano (Dominic Chianese) och kusinerna Tony Blundetto (Steve Buscemi) och Christopher Moltisanti (Michael Imperioli). Livia är den förslagna och intrigerande modern som är inkapabel att visa kärlekskänslor och överför sitt självförakt på sin omgivning. Dr. Melfi spekulerar i att Livia lider av någon form av borderline och en narcissistisk personlighetsstörning. Tonys obesvarade moderskänslor följer honom i vuxen ålder och ger Tony betydande personliga och professionella problem. Junior är Tonys företrädare på posten som maffia familjens överhuvud och kämpar för att behålla sin kvarstående makt, ibland tillsammans med den manipulerande Livia. De båda iscensätter ett slarvigt mordförsök på Tony under säsong ett, vilket leder till ett spänt förhållande mellan Tony och hans farbror under resten av serien.

Ja som ni kan läsa finns det mycket att hålla reda på i denna serie. Man måste se den från början till slut för att hålla reda på alla intriger och röda trådar.

Janice gav sig av till Seattle för att leva hippieliv i unga år, men återvänder till familjen flera år efteråt och inleder förhållanden med några av Tonys mannar. Barbara vill helst inte ha med familjen att göra, har skaffat en egen familj tillsammans med affärsmannen Tom Giglione och träffar huvudsakligen sina syskon bara vid begravningar och andra familje förekomster. Tony Blundetto växte upp tillsammans med Tony men åkte sen in på ett långt fängelsestraff. Efter sin frigivning i säsong fem försöker han leva lagligt, men dras mot sin vilja tillbaka in i brottsligheten. Tony Soprano har ett speciellt förhållande till Christopher, vars far Dickie mördades när Christopher var mycket ung, och ser honom närmast som sin brorson och protegé.