juli 25, 2017 henrikkvick

Henrik Kvick – Tips om företagsstartande

Henrik Kvick är en entreprenör med flera företag bakom nacken, hans mest aktiva idag är MyTaste som är ett matlagningsföretag som har en av Sveriges kändaste receptsidor angående matlagning och bakning. Här kan du bland annat hitta massa olika recept men även göra din egen kokbok genom att spara ner recept och även lägga upp egna. NetGaming är ett annat företag som Kvick är styrelseledarmot inom. Företaget är ett svenskt holdning bolag som investerar inom spelbranschen på internet. NetJobs är ett företag inom som Kvick håller kärt, det var de första stora företaget han startade upp som det faktiskt blev något stort av. NetJobs hjälper folk att hitta nya jobb mer passande för dem och även för arbetslösa.

Starta företag

Henrik Kvick har alltid varit en person som tyckt att man ska gå sin egen väg och inte följa någon annan. Då han redan i ung ålder startade upp sitt första företag som han var väldigt stolt över. Ofta när man startar upp ett företag går det inte så bra i början, detta för att det är svårt att hitta kunder eftersom man inte kan visa upp något eller inte mycket som man har jobbat med innan. Priserna blir väldigt ofta lägre och du går helt enkelt inte så mycket med vinst, oftast minus i början. Därför blir det att flera inte vågar starta upp eget eftersom man måste vara stark som person och klara av sluttningen som ofta blir i början.

Att starta eget företag kräver ett stort ansvar och tänkande, dock anser Kvick att vem som helst kan starta upp ett eget företag. Det enda man behöver är en väldigt bra produkt och ett stort driv genom att tro på sin produkt eller tjänst. Jobbar man hårt kommer kunderna därefter och företaget kan därefter växa snabbt. Det gäller att lyckas hitta de tio första kunderna sedan rullar det oftast på!

Henrik Kvick