februari 10, 2017 henrikkvick

Henrik Kvick älskar träning och skidåkning

henrik kvick

Skidåkning måste vara det härligaste som finns enligt Henrik Kvick. Det känns alltid roligt och pirrigt när man drar iväg på skidresa. Speciellt när man väl kommit fram och kan börja göra i ordning. Vanliga resan är ju till Sälen självklart, men Henrik brukar ofta åka utomlands för att åka alpint. Sälen har han varit i så många gånger nu så han kan alla backarna utantill, behövs ingen pistkarta där inte. Däremot är det ändå alltid väldigt roligt när man väl åker dit med några vänner eller så. Umgänget betyder väldigt mycket. När man väl är där och har ordnat med stugan och liftkortet så man äntligen kan komma iväg så brukar Henrik Kvick ofta börja med ett par snabba åk för att komma igång, för att sedan slappna av lätt uppe på en fjällstuga.

Henrik testade snowboard för inte så längesen. Det ansågs dock inte vara lika roligt som vanliga skidor. Speciellt inte när man är så väldigt van vid skidåkning och att kunna kontrollera två fötter helt separat. Att sedan sätta fast båda vid en planka kändes väldigt avigt. Speciellt eftersom vännerna som hade tänkt skulle hjälpa honom att lära upp sig tyckte det var en bra idé att börja i en röd backe. Ett treminutersåk blev helt plötsligt ett 45-minuters. Det är ju en helt annan form utav balans att åka i sidled på det viset och Henrik Kvick ramlade ofta. Inget som är ovanligt för en nybörjare. Ett vanligt problem är däremot att nybörjare ofta tar emot sig själva med båda händerna rent instinktivt. Henrik hade fått höra att det var vänligt vanligt att nybörjare på snowboard ofta lyckas bryta båda handlederna första dagen på grund utav detta. Vilket gjorde Henrik väldigt mån om att undvika detta.

Henrik Kvick gav dock inte upp så lätt. Det ligger inte i hans natur. Är man styreleseledamot inom tre olika företag; myTaste, Net Gaming och NetJobs. Så kan inte den egenskapen vara väl etablerad i ens psyke. Det hade inte fungerat då och det skulle inte fungera nu heller för en sådan som Henrik. Han fortsatte därför hela skidresan, eller vad som nu kallades för snowboardresan, och lärde sig till slut åka utan att ramla. Efter att ha testat och faktiskt lärt sig det så kände Henrik att det var lika bra att fortsätta med skidorna istället. Även om han helt klart kan tänka sig att testa på snowboard fler gånger.