Henrik Kvick – Tips om företagsstartande

Henrik Kvick är en entreprenör med flera företag bakom nacken, hans mest aktiva idag är MyTaste som är ett matlagningsföretag som har en av Sveriges kändaste receptsidor angående matlagning och bakning. Här kan du bland annat hitta massa olika recept men även göra din egen kokbok genom att spara ner recept och även lägga upp egna. NetGaming är ett annat företag som Kvick är styrelseledarmot inom. Företaget är ett svenskt holdning bolag som investerar inom spelbranschen på internet. NetJobs är ett företag inom som Kvick håller kärt, det var de första stora företaget han startade upp som det faktiskt blev något stort av. NetJobs hjälper folk att hitta nya jobb mer passande för dem och även för arbetslösa.

Starta företag

Henrik Kvick har alltid varit en person som tyckt att man ska gå sin egen väg och inte följa någon annan. Då han redan i ung ålder startade upp sitt första företag som han var väldigt stolt över. Ofta när man startar upp ett företag går det inte så bra i början, detta för att det är svårt att hitta kunder eftersom man inte kan visa upp något eller inte mycket som man har jobbat med innan. Priserna blir väldigt ofta lägre och du går helt enkelt inte så mycket med vinst, oftast minus i början. Därför blir det att flera inte vågar starta upp eget eftersom man måste vara stark som person och klara av sluttningen som ofta blir i början.

Att starta eget företag kräver ett stort ansvar och tänkande, dock anser Kvick att vem som helst kan starta upp ett eget företag. Det enda man behöver är en väldigt bra produkt och ett stort driv genom att tro på sin produkt eller tjänst. Jobbar man hårt kommer kunderna därefter och företaget kan därefter växa snabbt. Det gäller att lyckas hitta de tio första kunderna sedan rullar det oftast på!

Henrik Kvick

Drömparadiset från Henrik Kvick

Som ni kanske märker gillar jag väldigt mycket att resa, men vem gör inte det? För ett tag sedan kom jag hem från en riktig Asien-trip, vi var då och besökte Thailand och Malaysia, jag har tidigare varit i Thailand men aldrig i Malaysia och det är något jag ångrar att jag inte varit. Det var så fint med alla stränder, trevlig personal och härlig kultur. Vi var på ett ställe som kallades Pangkor som är känt för sina fina stränder och sitt lokala liv. Vi mötte flera trevliga asiater, bland annat personalen från vårt hotell. Servisen är helt annorlunda där jämfört med i Sverige. Vi kom med två väldigt stora väskor och vi erbjöd oss att ta upp dom till rummet själva men nej det skulle vi inte. För då kom det en liten kille som tog våra väskor, det såg väldigt jobbigt ut för honom och speciellt i den värmen. Men han vill ta dom och vägrade ha någon hjälp. Så Malaysia är ett ställe jag verkligen rekommenderar till er alla där ute, unga som gamla!

Thailand

Thailand är ett ställe fler kanske har varit i eftersom det har blivit ett så väldigt känt turistställe. Men vad gör det, enligt mig är det lika bra som det alltid har varit i alla åren. Jag tycker själva att ön Phi Phi Island är en av de vackraste platserna jag varit på, med det skyhöga bergen och den fantastiska utsikten från ”viewpoint”. Har ni inte varit där måste ni bara åka dit och besöka denna vackra ö. Den är väldigt liten och det finns inga bilar eller trafik på ön, utan enda sättet är att gå eller alternativt ta båt runt ön. Det finns mycket uteställen man kan sätta dig och ta en drink på kvällen och titta ut över det vackra havet. Det är verkligen så bra som alla säger och som det ser ut att vara på alla bilder!

Här har ni en bild därifrån:

henrik kvick

Henrik Kvick reser igen

henrik kvickHenrik Kvick är ute och reser igen. Denna gången tog han en enklare solsemester för att komma undan det konstiga vädret vi har i Sverige i dagsläget. Från solsken ena dagen till snöstorm den andra. Det är skönt att komma undan det och stressen från arbetslivet ibland. Denna gången åkte han till Italien för att ligga på stranden och vila upp sig. Det har varit mycket jobb på sistone och det är skönt att kunna komma iväg ibland. Det krävdes som vanligt lite för att kunna komma bort från jobbet och ta ledigt. När man sitter i styrelsen för tre större företag så har man ofta ganska mycket inplanerat. Man vill kunna komma undan helt och hållet, och inte vara kvar mentalt hemma på kontoret med laptopen framför sig, med en kaffekopp som har stått där sedan halv åtta på morgonen med, vad som en gång kunde kallas för kaffe, men som numera kan mer ses som något tragiskt och mindre hoppfullt.

Henrik har varit i Italien många gånger. Italien är ju känt bland annat för sin mat. Pizza och Pasta är klassiskt italienskt och man ska inte göra misstaget att äta pastan med kniv och gaffel. Även om man inte precis blir utkastad från restaurangen så är det ändå så att dem mår lite dåligt när dem ser deras mat bli behandlad på ett så barbariskt och hedniskt sätt. Däremot är pizzorna faktiskt bättre i Sverige många gånger. Det är förmodligen på grund utav vad man är van vid.

Henrik Kvick favoritfilm samt favoritserie.

henrik kvick

Nu skall vi fördjupa oss i Henrik Kvicks favorit film samt hans favoritserie.

Vi börjar med hans absoluta favoritfilm som är ingen mindre än “En kvinnas doft” originaltitel: Scent of a Woman denna underbara dramafilm är från år 1992 den är regisserad och producerad av ingen mindre än Martin Brest.

I rollerna finner man ingen mindre än  Al Pacino som spelar överstelöjtnant Frank Slade och denna skådespelare är en utav Henrik Kvicks absoluta favoriter. Han är en man som Henrik Kvick ser upp till han har en lång och framgångsrik karriär precis som Henrik Kvick själv. Det gäller att satsa allt på det man tar sig an.

Här kommer en kort sammanfattning av “En kvinnas doft”  Frank Slade (Al Pacino) är en pensionerad, blind och arrogant överstelöjtnant, som anställer en ung man, Charlie Simms (Chris O’Donnell), som sin personlige assistent. Handlingen utvecklar sig till en berättelse om vänskap och framtidstro och om ett möte som kommer att förändra två mäns liv för alltid.

Henrik Kvick såg filmen första gången på Bio med en av sina bästa vänner och han minns det som att det var igår.

Här nedan finner ni rollistan för “En kvinnas doft”

Al Pacino  

Gabrielle Anwar  

Chris O’Donnell  

James Rebhorn  

Philip Seymour Hoffman  

Frances Conroy  

Nicholas Sadler  

Todd Louiso  

June Squibb  

Michael Feldman   

Richard Venture  

Bradley Whitford  

Ron Eldard  

Och så nu till Mr Henrik Kvicks favoritserie Sopranos.

Henrik Kvick berättar att hans favoritserie är “Sopranos” originaltitel: The Sopranos som är är en välproducerad amerikansk dramaserie från som handlar om den italienskättade maffiafamiljen Soprano i New Jersey. Serien hade amerikansk premiär 10 januari 1999 och hade stor framgång redan från första avsnittet och är sedan dess en framgångssaga utan dess like i USA och världen.

Henrik Kviks favorit skådespelare i serien är ingen mindre än Anthony ”Tony” Soprano (James Gandolfini) men en annan skådis som briljerar enligt Henrik Kvick är Steven Van Zandt som är mest känd som gitarrist i Bruce Springsteens kompband E Street Band men även huvudrollsinnehavare i NETFLIX serien Lilyhammer. En Nordisk NETFLIX satsning som är en komediserie som utspelar sig i Norgen och staden Lilyhammer. Henrik Kvick rekommenderar även denna serie starkt.

Sopranos är en serie som man kan sträckkolla i tgimmar och här kommer lite info om familjen:

Tonys närmaste familj innefattar hans mor Livia (Nancy Marchand), systrarna Janice (Aida Turturro) och Barbara (Nicole Burdette och Danielle Di Vecchio), farbrodern Corrado ”Junior” Soprano (Dominic Chianese) och kusinerna Tony Blundetto (Steve Buscemi) och Christopher Moltisanti (Michael Imperioli). Livia är den förslagna och intrigerande modern som är inkapabel att visa kärlekskänslor och överför sitt självförakt på sin omgivning. Dr. Melfi spekulerar i att Livia lider av någon form av borderline och en narcissistisk personlighetsstörning. Tonys obesvarade moderskänslor följer honom i vuxen ålder och ger Tony betydande personliga och professionella problem. Junior är Tonys företrädare på posten som maffia familjens överhuvud och kämpar för att behålla sin kvarstående makt, ibland tillsammans med den manipulerande Livia. De båda iscensätter ett slarvigt mordförsök på Tony under säsong ett, vilket leder till ett spänt förhållande mellan Tony och hans farbror under resten av serien.

Ja som ni kan läsa finns det mycket att hålla reda på i denna serie. Man måste se den från början till slut för att hålla reda på alla intriger och röda trådar.

Janice gav sig av till Seattle för att leva hippieliv i unga år, men återvänder till familjen flera år efteråt och inleder förhållanden med några av Tonys mannar. Barbara vill helst inte ha med familjen att göra, har skaffat en egen familj tillsammans med affärsmannen Tom Giglione och träffar huvudsakligen sina syskon bara vid begravningar och andra familje förekomster. Tony Blundetto växte upp tillsammans med Tony men åkte sen in på ett långt fängelsestraff. Efter sin frigivning i säsong fem försöker han leva lagligt, men dras mot sin vilja tillbaka in i brottsligheten. Tony Soprano har ett speciellt förhållande till Christopher, vars far Dickie mördades när Christopher var mycket ung, och ser honom närmast som sin brorson och protegé.

Henrik Kvicks favoritorter för skidåkning

henrik kvick

Detta är del två i en intressant följetong om en av sveriges mest framgångsrika entreprenörer. I den första delen så fick vi veta vilka fotbollslag Henrik Kvick håller på i Europa med omnejd. Vi fick också lära oss en hel del om denna mannens otroliga sifferminne samt kunskaper i stort om sina favoritlag. Henrik Kvick uppvisade nästintill fotografiskt minne på sina kunskaper ja det var riktigt häftigt att få uppleva på plats.

Nu är det som sagt dags för del två i denna följetong som kommer ta upp intressanta fakta om Henrik Kvick. Jag kommer dela upp frågorna på följande sätt. Först kommer jag vilja veta vart Henrik helst åker skidor i vackra och underbara lilla Sverige. Sedan så tar vi oss utanför den Svenska gränsen och ger oss ut i världen.

Då ställer jag den första frågan: Vilka är din absoluta favorit skidort i Sverige herr Kvick?

Svaret utan eftertanke är följande; Åre. Åre är Sveriges alpina nationalarena som hittills har arrangerat två världsmästerskap i Alpina sammanhang. Men Åre har även arangerat nästan 100 världscuptävlingar. Ja det är till Åre man ska åka om man vill åka skidor i Sverige säger Henrik Kvick.

Nu kommer vi till fråga nummer två: Om man nu får välja på hela världen vart skall man då åka och åka skidor Henrik Kvick?

Nu dröjer det lite med svaret och svaret blir absolut inte lika kort denna gången som med Åre. Henrik börjar välla ur sig härliga skidorter och han kan inte hålla sig till bara en utan det blir följande svar: Chamonix, St Anton, Ischgl, Verbier med mera.

Nu får jag be Henrik om lite förtydliganden får våra läsare om dessa orter. Så vi börjar med Chamonix eller som det egentligen heter Chamonix-Mont-Blanc är en underbar skidort i Frankrike. Chamonix  ligger vid foten av Alpernas absolut högsta berg Mont Blanc. Här finns det oändligt med skidsystem som är icke sammanbundna till varandra.

Nästa ort hette St Anton som ligger i underbart vackra Österrike. Här finns det över 70 liftar med runt 120 nedfarter. Här finns det en riktigt bra nedfart som jag berättar mera om en annan gång säger Henrik Kvick med ett mycket stort leende på läpparna.

Ischgl är en annan skidort som ligger i hjärtat av Tyrolen. Det är ett paradis i de österrikiska alperna. Mycket snösäkert område på oroligt hög höjd och med det innebär det automatiskt att det blir hög fallhöjd! Ischgl är även känt som afterski fantasternas mekka. Det är här det händer som dom brukar säga. Tyngden på dalskidan så att säga säger Henrik Kvick och skattar.

Nu till den sista skidorten Verbier. Berätta lite kort om denna så är du snäll.

För att komma till otroligt vackra och snösäkra Verbier måste man ta sig till Schweiz och sedan vidare till den vackra Schweiziska lilla kommunen Bagnes som ligger 115 kilometer ifrån Genève. Här finns det 38 stycken skidliftar och en afterski i världsklass även här.

Nu till den absolut sista frågan för denna gång med Henrik Kvick! Skidor eller snowboard? Svaret blir kort och gott skidor.

 

Henrik Kvicks favoritlag i fotboll

henrik kvick

Henrik Kvick och en vän satt och tittade på fotboll häromdagen. Vi diskuterade samtidigt som vi tittade på olika lag och det blev en sorts vänskapsrivalitet över fotbollstrivia. Henrik har ett antal olika favoritlag världen över och hans vän trodde inte Henrik skulle veta så mycket som han gör om dessa lagen. Han beslutade sig därför för att ställa tre frågor var om dessa favoritlagen.

Vi listade favoritlagen i olika länder från Sverige i Norr till Italien i söder. Men vi börjar självklart med att ställa frågan till Henrik Kvick om vilket fotbollslag i Sverige som är hans favorit. Svaret kommer snabbt och utan tvekan det är IFK Norrköping. 

Fråga nummer ett: Vilket år grundades IFK Norrköping?

Henrik Kvicks svar får mig nästan att sätta kaffet i halsen:

– IFK norrköping bildades 29 maj 1867.

Ja det är korrekt kan jag konstatera efter en snabb Google sökning i mobilen då jag bara hade årtalet tillgängligt. Att veta exakt datum är rätt så imponerande. Dem flesta fansen kan jag tänka mig inte ens vet årtalet.

Fråga nummer två: Hur många SM-Guld har IFK Norrköping tagit?

13 gånger svarar Henrik Kvick och även här har han helt rätt.

Fråga nummer tre: Nämn en person i IFK Norrköping som vunnit Guldbollen?

Henrik Kvick kan inte hålla sig till ett svar utan det bara sprutar namn är munnen på herr Kvick:

– Gunnar Nordahl, Knut Nordahl, Torbjörn Jonsson, Tomas Brolin, Jan Eriksson.

Och även här har Henrik Kvick helt rätt på sina svar om sitt älskade IFK Norrköping.

 

Men nu lämnar vi Sverige och beger oss över till Italien. Det kan vara så att det är för lätt med Svenska lag. Så efter att ha frågat honom om vilket lag som är hans favoritlag i de italienska ligorna så fick Henrik Kvick även tre frågor om AC Milan.

Fråga nummer ett: Vilket år grundades AC Milan?

När Henrik Kvick svarar på denna frågan på samma sätt som den förra om IFK Norrköping blir jag verkligen imponerad av denna man och han svarar 13 december 1899, det är helt rätt. Nu ska vi se vad svaret blir på fråga nummer två.

Fråga nummer två:  Hur många gånger har AC Milan vunnit Serie A?

Här kommer svaret på direkten utan att ens fundera det minsta. 18 seriesegrar har vi svarar Henrik Kvick.

Fråga nummer tre: Nämn en spelare som har vunnit Le ballon d’or ”Guldbollen”?

På denna frågan svarar Mr Kvick:

– Marco van Basten vet jag har vunnit och så har även  Kaká vunnit den om jag inte minns fel?

Återigen briljerar Henrik Kvick med sina kunskaps talanger om fotboll.

 

Nu blir man ju riktigt sugen på att få veta som är ditt favoritlag i England Henrik?

– Ja du mitt favoritlag i England är Chelsea FC.

Det var riktigt roligt att höra Henrik Kvick för detta var det första laget som vi har gemensamt. Men tyvärr måste jag erkänna att jag fick Googla svaren på dessa frågor fast det är mitt favoritlag. Så nu till dom tre frågorna om Chelsea FC.

Fråga nummer ett: Vilket år grundades Chelsea?

Henrik bara fortsätter med sina otroliga svar och bara slänger ur sig 10 mars 1905. Och ja detta är helt rätt. Jag kan bara inte fatta hur någon kan komma ihåg alla datum och årtal. Det är nästan magiskt med folk med dessa egenskaper.

Fråga nummer två:  Hur många gånger har Chelsea FC blivit Engelska ligamästare?

Svaret är korrekt återigen 5 gånger svarar han. Ja detta är otroligt. Nu skall vi se om Henrik Kvick kan svara på den sista frågan. Jag tänkte göra den riktigt svår.

Fråga nummer tre: Vem blev årets spelare år 2005 i Chelsea FC?

Nu har han lite problem att minnas märker man på Henrik Kvick det tar nästan en minut innan han försöker sig på med ett svar. Frank Lampard svarar Henrik och det är banne mig helt rätt.

Henrik Kvicks topp 4 resemål för att se sport

henrik kvick

I ingen direkt ordning.

1. Barcelona

Barcelona är Henrik Kvick’s första favoritresemål som tas upp i det här inlägget. Staden ligger 110 kilometer söder om franska gränsen vid Kataloniens kust och är ett underbart resmål. Inte nog med alla sevärdheter som finns där. Men det är fruktansvärt kul att gå och se på fotboll i Barcelona med FC Barcelona i täten och La Liga. FC Barcelona råkar ju vara ett utav Henriks favoritlag. Barcelona är annars en stad rik på gamla byggnader man måste se. Heliga Familjens Botgöringstempel är ett stort och tydligt exempel på detta.

2. Milano

Även Milano är ett favoritresemål och fotbollen är återigen en stor anledning. Dess fotbollslag AC Milan är en klar favorit. Det händer alltid mycket när man tittar på dessa och dem vinner ju ofta med sina 18 ligatitlar och 16 andraplaceringar i serie A. För att inte tala om alla sina andra titlar de åstadkommit. Speciellt intressant är det om man har turen att se dem spela i San Siro som är en gigantisk fotbollsstadio.

3. London

London är riktigt vackert. Publivet och fotbollen ger mycket för staden. Däremot finns det en del extrem supporterkultur som man kan tycka vad man vill om. Någon som har sett Green Street Hooligans? Däremot är London ett klart resemål man måste åka till minst en gång i sitt liv. Staden är rik på kultur överlag och deras sätt att leva är väldigt speciellt.

4. New York

New York, The big apple, har mycket vackert man måste se och uppleva. De har ju sina klassiska sevärdheter självklart, såsom frihetsgudinnan, Empire State Building, Central park och sådant. Det är vanligt för mig att mina resor bestäms utav vad som finns att titta på när det kommer till sport. Det är ingenting Henrik Kvick skäms för. Men när det kommer till New York så är det roligt att uppleva andra sporter som är stora där, men inte i Sverige. Att gå och titta på Basket t.ex. i New York är ju en helt annan sak. Det gör man knappt i Sverige tråkigt nog. Inte i närheten av samma nivå. Henrik råder sedan alla till att se en match med New York Knicks på en livematch.

Henrik Kvick älskar träning och skidåkning

henrik kvick

Skidåkning måste vara det härligaste som finns enligt Henrik Kvick. Det känns alltid roligt och pirrigt när man drar iväg på skidresa. Speciellt när man väl kommit fram och kan börja göra i ordning. Vanliga resan är ju till Sälen självklart, men Henrik brukar ofta åka utomlands för att åka alpint. Sälen har han varit i så många gånger nu så han kan alla backarna utantill, behövs ingen pistkarta där inte. Däremot är det ändå alltid väldigt roligt när man väl åker dit med några vänner eller så. Umgänget betyder väldigt mycket. När man väl är där och har ordnat med stugan och liftkortet så man äntligen kan komma iväg så brukar Henrik Kvick ofta börja med ett par snabba åk för att komma igång, för att sedan slappna av lätt uppe på en fjällstuga.

Henrik testade snowboard för inte så längesen. Det ansågs dock inte vara lika roligt som vanliga skidor. Speciellt inte när man är så väldigt van vid skidåkning och att kunna kontrollera två fötter helt separat. Att sedan sätta fast båda vid en planka kändes väldigt avigt. Speciellt eftersom vännerna som hade tänkt skulle hjälpa honom att lära upp sig tyckte det var en bra idé att börja i en röd backe. Ett treminutersåk blev helt plötsligt ett 45-minuters. Det är ju en helt annan form utav balans att åka i sidled på det viset och Henrik Kvick ramlade ofta. Inget som är ovanligt för en nybörjare. Ett vanligt problem är däremot att nybörjare ofta tar emot sig själva med båda händerna rent instinktivt. Henrik hade fått höra att det var vänligt vanligt att nybörjare på snowboard ofta lyckas bryta båda handlederna första dagen på grund utav detta. Vilket gjorde Henrik väldigt mån om att undvika detta.

Henrik Kvick gav dock inte upp så lätt. Det ligger inte i hans natur. Är man styreleseledamot inom tre olika företag; myTaste, Net Gaming och NetJobs. Så kan inte den egenskapen vara väl etablerad i ens psyke. Det hade inte fungerat då och det skulle inte fungera nu heller för en sådan som Henrik. Han fortsatte därför hela skidresan, eller vad som nu kallades för snowboardresan, och lärde sig till slut åka utan att ramla. Efter att ha testat och faktiskt lärt sig det så kände Henrik att det var lika bra att fortsätta med skidorna istället. Även om han helt klart kan tänka sig att testa på snowboard fler gånger.

Intervju med Henrik Kvick

Hej nu sitter vi ner i soffan och ska just starta denna intervju

Med entreprenören och affärsmannen Henrik Kvick. ”Är du redo för att börja denna intervju?” Frågar jag Henrik och får till svar att ”Ja det är jag, det är bara sätta igång med frågorna.”

Min första fråga till Henrik Kvick är hur gammal är du? ”Ja jag är född 1977 så jag blir 40 i år. Men det syns inte på mig!” säger Henrik Kvick och skrattar. Men jag håller verkligen med Henrik Kvick om detta han ser inte utan att vara en dag över 30 år denna mannen.

Och då tar vi fråga nummer två direkt. Fråga nummer två är: Vilken är den godaste maträtten i världen? På denna frågan funderar Henrik Kvick länge och noga kan man se på hans ansiktsuttryck. Men efter noga övervägande så säger han ”Plankstek med oxfilé ligger varmt om hjärtat.”. Men sen går det några sekunder och Henrik Kvick ångrar sig och säger ”Nej vänta, det är ju korvstroganoff med ris! Det låter kanske simpelt men det går alltid hem.”

Nu så har vi kommit fram till fråga nummer tre herr Henrik Kvick. Och till denna fråga brukar jag alltid ställa frågan om dom vill ha en personlig fråga eller en ytlig fråga? Så Henrik Kvick hurdan fråga vill du att fråga nummer ska vara? Personlig eller ytlig? Henrik svarar att vi kan ta en ytlig.

Jag har aldrig fått detta till svar men jag hade ju två frågor beredda beroende på vad han skulle svara så det var bara att sätta igång.

Vilket är ditt favoritdjur? ”Det är väldigt enkelt att svara på.” Sa Henrik. ”Jag har alltid föredragit hundar.”

Efter dessa frågor så tackar jag för mig samt Henrik Kvick. Du får ha en fortsatt trevlig dag!